Održani “Dani Otvorenih vrata” Lokalne fondacije Zenica

Lokalna fondacija Zenica – Fondacija našeg kraja

Sep 26, 2024

Lokalna fondacija Zenica s ponosom i velikom radušću je po prvi puta u okviru manifestacije Dani filantropije u Zenici organizovala „Dane otvorenih vrata“ koji su se održali u periodu od 19. do 26. septembra 2024. godine. Ova manifestacija okupila je građane, predstavnike nevladinih organizacija, lokalne vlasti i medije, pružajući priliku za neposrednu interakciju i razmjenu ideja o važnim pitanjima koja se tiču zeničke zajednice.

Cilj događaja bio je povećati transparentnost rada fondacije, predstaviti dosadašnje projekte i inicijative, kao i otvoriti dijalog o budućim planovima. Tokom ovih dana, posjetioci su imali priliku da se upoznaju sa aktivnostima fondacije krozulične akcije, prezentacije i radionice.

„Dani otvorenih vrata“ su pokazali značaj zajedništva i saradnje u radu na projektima koji doprinose razvoju lokalne zajednice. Posebno nas raduje interesovanje građana, koji su aktivno učestvovali u diskusijama i podijelili svoja mišljenja i prijedloge.

Izvršna direktorica Lokalne fondacije Zenica, Amra Smriko, istaknula je: „Ovaj događaj je dokaz da zajedničkim snagama možemo postići značajne promjene. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali i pokazali da im je stalo do budućnosti naše zajednice.“

Lokalna fondacija Zenica planira nastavak ovakvih aktivnosti kako bi podstakla građane na aktivno učešće u kreiranju bolje zajednice i zajedničkog rada na razvoju Zenice.

Aktivnost “Dani otvorenih vrata” je realizovana uz finansijsku podršku Fondacije tuzlanske zajednice.

#DaniFilantropije, kao sedmica podizanja svijesti o filantropiji je dio kampanje #LjudiFilantropskogSrca“, koja se sprovodi sa ciljem podizanja svijesti o važnosti njegovanja filantropije i kulture darivanja za razvoj civilnog društva u BiH, koje podržava Vlada SAD-a putem USAID aktivnosti Snaga lokalnog Naša zajednica je naša odgovornost, koju implementira Fondacija tuzlanske zajednice uz podršku lokalnih partnera.