Osnivačice fondacije

Amra Smriko –

pravnica po struci, aktivistica po životnom opredjeljenju

 

Rođena Dobojka, a od 1992. godine živi i djeluje u Zenici. Diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici. Nakon završetka fakulteta položila pravosudni i advokatski ispit. Radila u pravosuđu, upravi, privredi a njoj najdraže radno iskustvo stekla radeći u organizacijama civilnog društva. Više od 5 godina djelovala pri servisu za pružanje besplatne pravne pomoći građanima/kama. Edukatorica je iz oblasti zaštite ljudskih prava. Autorica više stručnh mišljenja i komentara na pozitivne pravne propise te više priručnika iz oblasti različitih oblasti prava. Strastvena planinarka i ljubiteljica prirode. Njena vizija zajednice su sretni ljudi usmjereni jedni na druge. Želi da Zenica (p)ostane prepoznatljivo mjesto po planinarskim avanturama u potrazi za bosanskim ljiljanom.

Zerina Čolaković –

dipl. ekonomistica po struci, entuzijastica po usmjerenju i aktivistica po opredjeljenju.

 

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zenici, smjer Menadžment preduzeća. Vlasnica je porodičnog biznisa i kreatorka brenda Kidotent. Edukatorica je iz oblasti pisanje biznis planova.

Trenutno obnaša funkciju direktorice marketinga i razvoja u bh. kompaniji te živi san da malim koracima učestvuje u jačanju pozicije bh. brendova i doprinosi izgradnji bolje Bosne i Hercegovine. Njena vizija je bolja Zenica danas, jača Bosna i Hercegovina već sutra jer sve kreće od našeg komšiluka. Ne možemo se smatrati neodgovornim jer za sve nas, vrijeme je sada.

Azra Ganić –

Profesorica razredne nastave

 

Azra Ganić rođena Dobojka, ali veći dio života sa porodicom živi u Zenici. Na Pedagoškom fakultetu u Zenici dobila je zvanje profesorica razredne nastave. Danas radi u Osnovnoj školi „Meša Selimović“ u Zenici.

Bogato radno iskustvo sticala je u javnim i privatnim obrazovnim ustanovama. Također, radila je i u Montessori vrtiću sa djecom od jaslica do predškolske dobi te Prvoj osnovnoj montessori školi.

Završila edukaciju iz Montessori pedagogije u Zagrebu (Hrvatska) i Gracu (Autrija) u trajanu od dvije godine. Stečena znanja i vještine rado primjenjuje i danas u radu sa svojim učenicima.

Mnogo voli svoj posao koji je čini sretnom, maštovitom, kreativnom, ispunjenom. Rado pohađa radionice koje joj pomažu u radu s djecom. Članica je mnogih udruženja te učesnica u realizaciji brojnih projekata, posebno onih koji se tiču ekologije. Njen školski dosije ispunjen je brojnim diplomama, certifikatima i uvjerenjima.

Odgoj i obrazovanje djece jako je odgovoran posao, pa shodno tome potiče je i na odgovornost prema zajednici. Svoje učenike smatra svojom inspiracijom za sve što uspijeva ostvariti. Da se ponovno rodi opet bi bila „ UČITELJICA“.

Sestra Amra motivisala ju je da postane dijelom Lokalne fondacije Zenica. Pored toga, dodatna snaga su joj ostale članice Lokalne fondacije Zenica, koje su energične, ambiciozne, odlučne i spremne kreirati promjene u svojoj zajednici i svom gradu.

Azrin moto za uspjeh je latinska izreka „Čovjek čovjeka pomagati treba!“