Edukacije iz prve pomoći za zeničke srednjoškolce

Lokalna fondacija Zenica – Fondacija našeg kraja

Mar 19, 2024

Neformalna grupa Spasioci u saradnji sa Gorskom službom spašavanja Zenica nastavila je sa edukativnim radionicama iz prve pomoći. Ovoga puta bili su u posjeti Mješovitoj srednjoj školi Zenica i sa učenicima usmjerenja veterinarski tehničar radili vježbe pružanja prve pomoći u različitim situacijama.

Učenici su nakon teorijskog dijela pristupili praktičnom izvođenju vježbi, i to: brzi trauma pregled, hemostaze ili zaustavljanja krvarenja te imobilizacija prijeloma.

U realizaciji svoje ideje članovi ove grupe već su radili sa najmlađom populacijom, djecom vrtićke dobi. a nakon rada sa srednjoškolcima, preostaju im radionice sa osnovnoškolcima te zeničkim studentima.

Lokalna fondacija Zenica podržala je projekat edukacije iz prve pomoći ove grupe građana na svom Drugom konkursu za podršku lokalnim idejama i i nicijativama u novčanom iznosu od 1.200,00 KM.

Ukoliko želite podržati super kreativne, a edukativne i korisne ideje možete to učiniti doniranjem novca u Fond za podršku lokalnim idejama i inicijativama.