Hajde da se igramo! – Proljetne igre Klopče 2024

Lokalna fondacija Zenica – Fondacija našeg kraja

May 2, 2024

Nakon što su prošle godine “Proljetne igre Klopče” privukle veliku pažnju građana i građanki Zenice, Udruženje žena Stijene ponosno najavljuje drugo održavanje ove sportsko-zabavne manifestacije koja će se održati u subotu 25. maja ispred Društvenog doma Klopče.

Proljetne igre će uključiti cjelodnevni program koji će se zasnivati na takmičenju između majki i djece u raznim zabavnim igrama kao što su skakanje u vrećama, povlačenje užeta, nošenje štafete, nabacivanje karike i slično. Igre će okupiti takmičarske timove koji će se međusobno nadmetati u nekoliko kategorija.

Ove godine u takmičenju će sudjelovati i djeca bez roditeljskog staranja iz Javne ustanove “Dom-porodica” Zenica, čime “Stijene” i uprava Doma nastoje podstaći inkluziju ove djece u društvo. 

“Zaista smo ponosne jer smo ponovo uspjele organizirati Proljetne igre, a naročito jer ćemo među takmičarima imati i djecu iz Doma. Nadamo se da će ova sportsko-zabavna manifestacija postati tradicionalno okupljanje u našoj zajednici. Svi su dobrodošli na druženje u prirodi uz zabavne aktivnosti koje će, sigurna sam, mnogima urezati ovaj dan u sjećanje”, kazala je predsjednica Udruženja žena “Stijene” Zijada Čolak.

Predsjednica Udruženja dodaje da ovim događajem “Stijene” žele doprinijeti jačanju veza između majki i djece, ali i stvaranju novih poznanstava i razmjeni iskustava. Također doprinose promociji sportskih aktivnosti i zdravih životnih navika u zajednici. 

Ovaj događaj su podržali Grad Zenica, Lokalna fondacija Zenica i Mjesna zajednica Klopče, te brojni sponzori koji su obezbijedili nagrade za takmičare i pobjednički tim.

U sklopu cjelodnevnog druženja pored takmičenja će biti upriličen i zabavni program za djecu uz klovna i animatore, kao i muzički program.

Svi su dobrodošli da prisustvuju ovom zabavnom danu ispred Društvenog doma Klopče.

Podsjećamo da je Lokalna fondacija Zenica na svom Drugom konkursu za podršku lokalnim idejama i inicijativama podržala ovu ideju sa 2.000,00 KM.