Mještani Gornje Zenice obilježili 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Lokalna fondacija Zenica – Fondacija našeg kraja

Mar 1, 2024

Članovi Neformalne grupe Mještani Gornje Zenice, nakon niza edukativnih i kreativnih radionica zajedno sa Ansamblom Bosnia Folk na prigodan način u Društvenom domu u mjesnoj zajednici Gornja Zenica, uz prisustvo brojnih mještana i komšija, obilježili su 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Osim kulturno-zabavnog programa prilagođenog temi državnog praznika, ovo je bila prilika i da članovi ove neformalne grupe pokažu šta su naučili i napravili tokom edukativnih radionica. Tako su učesnici folklornih igara nosili narodne nošnje naroda iz Bosne i Hercegovine, potom nakit i ukrase koje su napravili polaznici kreatvnih radionica.

Program su podržali i učenici područne OŠ “Vladimir Nazor” Zenica te svojim nastupom zabavili i uveličali ovaj praznik.

Projekat “Radionice izrade narodnih nošnji” podržala je Lokalna fondacija Zenica na svom Drugom konkursu za podršku lokalnim idejama i inicijativama u iznosu od 1.550,00 KM.

Ukoliko i vi želite da podržite društveno aktivne građane koji imaju kreativne ideje, možete donirati novac u Fond za podršku lokalnim idejama i inicijativama, koji potom Trag fondacija duplira.