Na dobro! – Mladi mjenjaju izgled grada

Lokalna fondacija Zenica – Fondacija našeg kraja

Apr 9, 2024

Neformalna grupa Team Alpha, do sada najmlađa ekipa koju je podržala Lokalna fondacija Zenica započela je sa realizacijom svoje ideje.

Zahvaljujući ovoj mladoj i entuzijastičnoj ekipi, mračni i zapušteni prolaz u glavnoj zeničkoj ulici i šetnici, Maršala Tita 20, postaje osvijetljen i uređen. Zajedno sa Izviđačima Grada Zenice angažovali su majstore za uređenje prolaza, kupili potreban materijal, te dodatno se angažovali na oslikavanju prolaza.

Uređenje prolaza neće doprinjeti kvaliteti života i rada izviđača, nego i svih građana, posjetilaca i gostiju susjednih ugostiteljskih objekata. Pored toga, zbog svog uređenja i estetike postat će i mjesto za fotografisanje, za posebne i drage uspomene iz Grada Zenice.

Dok čemamo finalizaciju ove ideje, podsejćamo da je Lokalna fondacija Zenica podržala ovu idejeu sa 1.210,00 KM na svom Drugom konkursu za podršku lokalnim idejama i inicijativama.

Ako i vi želite podržati uljepšavanje svoga grada, možete donirati novac u Fond za podršku lokalnih ideja i inicijativa.