Otvorena druga po redu Sovina šumska učionica

Lokalna fondacija Zenica – Fondacija našeg kraja

May 18, 2024

Mali planinari i njihov vrtić “Sindibad, uz podršku udruženja “Put znanja” i Gradsku upravu Grada Zenica na lokalciji JU Dom porodica Zenica otvorili su drugu po redu Sovinu šumsku učionicu. Ovoga puta sovinu učionicu su poklonili štićenicima JU Dom porodica Zenica kako bi imali priliku da uče o pravilima odgovornog ponašanja u prirodi i primjenjuju ih praktično u svakodnevnom životu. Učionica je otvorena i za svu djecu Grada Zenica jer se nalazi na pristupačnoj lokaciji. Pored informativne table sa 10 slika i jasnih poruka Mudre Sove učionicu krase i četri klupe te sanduče sa knjigom, prvom zeničkom slikovnicom Sovin šumsli bonton.

Po riječima autorice slikovnice i idejne kreatorke učionice, Nisvete Kozlić želja im je da djeci omoguće ikustveno učenje kroz igru, a Sovina šumska učionica svakako jeste resurs servisnog učenja.

Podsjećamo, prva Sovina šumska učionica je otvorena godinu dana ranije, na lokalitetu Smetova, a u okviru Prvog konkursa za podršku lokalnim idejama i inicijativama.