ZABAVA ZA DJECU „U susret raspustu“

Lokalna fondacija Zenica – Fondacija našeg kraja

Jul 18, 2022

Lokalna fondacija Zenica je u subotu, 25.06.2022. godine, u suradnji sa svojim partnerima,  JU OŠ „Meša Selimović“ Zenica, Tropik EVENT Team i LEGO Store Sarajevo organizovala ZABAVU ZA DJECU „U susret raspustu“.

Na školskom igralištu zeničke osnovne škole „Meša Selimović“, a kao poklon djeci za odličan uspjeh i vladanje tokom školske godine, Lokalna fondacija Zenica organizovala je zabavu za sve zeniške mališane. Uz pjesmu i dobro rapoloženje našeg najpoznatijeg voditelja Almira Hadžajlića Labuda te razigrane Tropikove animatore, djeca su se igrala, plesala, takmičila i dobro zabavila. O tome koliko je vesela zabava bila govori i podatak da je zabavi prisustovalao više od stotinu djece i više od pedeset roditelja.

Partneri Lokalne fondacije Zenica pobrinuli su se da svako dijete dobije poklon, a za sve prisutne obezbijeđena je i  ukusna zakuska i osvježenje.

Kako bismo kod naših najmlađih sugrađana razvijali osjećaj solidarnosti i brige za druge i svoju zajednicu i motivirali ih da razvijaju filantropiju, zabava je bila donatorskog karaktera. Da smo u tome uspjeli govori i podatak da je u Fond Lokalne fondacije Zenica ukupno prikupljeno 1220,00 KM, koje će Trag fondacija duplirati. Prikupljenim novcem podržavat će se lokalne ideje i inicijative u okviru prvogjavnog  konkursa.

Lokalna fondacija Zenica iskreno se zahvaljuje društveno odgovornim kompanijama, institucijama i pojedincima koji su podržali ovaj događaj, a posebno: JU OŠ „Meša Selimović“ Zenica, LEGO Store Sarajevo, Pekara Mido, Slastičarna Mimoza i Mimoza Cake Boutique, Vispak, Tropik EVENT Team, Kafe slastičarna „Kristal 3 – Centar“, Zenicablog , Amir Zukić, Azra Isaković , Almir Hadžajlić Labud i našoj dijaspori iz Belgije.

Lokalna fondacija Zenica dio je programa “Fondacija našeg kraja – Zajednica se pita!”. kojeg podržava Trag fondacija. Zenička fondacija sa još 4 fondacije iz Bosne i Hercegovine čini bh mrežu lokalnih fondacija.